Restované nudle s hovězím masem a zeleninou
1. 2. 2024Přineste kousek Asie do vaší kuchyně s těmito lahodnými restovanými nudlemi. Kombinace šťavnatých krevet, křupavé brokolice a jemných mungo klíčků společně s bohatou chutí sojové omáčky vás zavede na exotické gastronomické dobrodružství.
Ingredience:
- 200 g nudlí Adomi
- 300 g krevet, oloupaných a vyčištěných
- 1 středně velká brokolice, rozdělená na růžičky
- 1 hrst mungo klíčků
- 1 mrkev, na tenké proužky
- 1 červená paprika, na tenké proužky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na šikmé plátky
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- Čerstvý koriandr pro ozdobu
- Čerstvý chilli pepř (volitelně), na tenké proužky pro dochucení
- Sůl a pepř podle chuti
Postup vaření:
- Nudle uvařte podle návodu na obalu, obvykle ponořením do horké vody. Poté je sceďte a nechte okapat.
- Na velké pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej na středním až vysokém ohni.
- Přidejte česnek a rychle ho restujte, dokud není aromatický, asi 30 sekund.
- Do pánve přidejte krevety a restujte je, dokud nezrůžoví, asi 2-3 minuty. Poté je vyjměte a odložte.
- Na stejnou pánev přidejte růžičky brokolice, mrkev a papriku. Restujte, dokud zelenina nezměkne, ale stále je křupavá, asi 4-5 minut.
- Vraťte krevety do pánve a přidejte mungo klíčky a jarní cibulku. Restujte další 2 minuty.
- Přidejte nudle a sojovou omáčku. Dobře promíchejte a restujte, dokud nejsou nudle rovnoměrně obaleny a prohřáté, asi 2 minuty. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Na závěr přidejte chilli (pokud používáte) a promíchejte.
Návrh na servírování:
Nasypte restované nudle na talíř a ozdobte čerstvým koriandrem. Pro extra křupavost a svěžest můžete přidat další hrst čerstvých mungo klíčků na vrch. Podávejte ihned, ideálně s párem hůlek a miskou čerstvě nasekaného chilli a další sojové omáčky pro ty, kdo si chtějí jídlo více ochutit. Dobrou chuť!